24 Haziran seçimi Süleymancı Cemaatini ikiye böldü

Antalya kaleleri olarak kabul edilen ve çıkış noktası Alanya olan Süleymancılar Cemaati, önceden olduğu gibi bu seçimde de ikiye bölündü.
Süleymancılar tarikatının lideri Süleyman Hilmi Tunahan’ın ölümünden sonra yerine geçen damadı Kemal Kaçar 2000 yılında vefat etmiş ve tarikat ikiye bölünmüştü. Tunahan'ın kızının çocukları olan Ahmet Arif Denizolgun ile Mehmet Beyazıt Denizolgun’a kalan tarikat DYP ve Ak Parti arasında kalmıştı. DYP’den sonra MHP’yi destekleyen tarikatın lideri Ahmet Arif Denizolğun da yakın bir zamanda yaşamını yitirince yerine kardeşi Mehmet Beyazıt Olgun’un geçmesi beklenirken, Denizolgun'un ablasının oğlu olan 39 yaşındaki Mimar Alihan Kuriş geçmişti.
Ahmet Denizolgun’un liderliğindeki Süleymancılar tarikatında Ak Parti öncesinde çok parçalanma olmadı. Ak Parti kurulduktan sonra İstanbul’da yaşayan Mehmet Beyazıt Denizolgun Ak Parti’de siyasete başladı. Ve Ahmet Deniz Olgun o dönemde DYP’yi ve MHP’yi işaret ederken kardeşi Ak Parti demişti.
Ahmet Denizolgun’dan sonra Süleymancılar cemaatinin başına geçen Alihan Kuriş, uzun süredir devam eden sessizliğini seçimlerle ilgili bozdu ve İyi Parti Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in destekleneceğini bir yazıyla cemaatine duyurdu.
Bu gelişme sonrasında Ak Partili olan Mehmet Beyazıt Denizolgun ve oğlu Fatih Süleyman Denizolgun, bu tavsiyenin yanlış olduğunu savunarak, Ak Parti’nin ülkeye katkılarından yola çıktı ve Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesinin geçmişteki hocalarının anlayışına daha uygun düşeceğini yazılı olarak cemaate duyurdu.
Seçimde cemaat üyeleri kime oy vermiştir bilinmez ama cemaatin seçimde ikiye bölündüğü söylenebilir…