Narenciye Antalya’nındır!

 

Evet, bir gazeteci olarak mesleğimizin kurtardığı her alan için Antalya adına gurur duyanlardanım.

Daha önce Dokuma satılıyordu, biz kurtardık.

100. Yıl Spor Kompleksi’nin baş tarafına yapılmak istenen çok katlı rezidans ve alışveriş merkezi konusunda ısrarla basın üstüne gitti. Mahkeme, buranın yapılaşmasını iptal etti. Antalya basınının bunda payı çok büyük oldu. Ve ilk haberi de Antalya SES Gazetesi olarak 4 ay önceden verdik. Betonlaşmaya dikkat çektik. İptal edilmeli dedik ve mahkeme iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mahkeme kararı sonrasında buradaki 40 bin metrekarelik alanın Millet Bahçesi yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini müjdeledi.

Şimdi sırada Narenciye var.

Antalya’nın sivil toplum örgütlerine sesleniyorum: Narenciye Antalya’nın akciğeridir ve bu böyle kalmalıdır. Yapılaşmaya asla izin verilmemelidir.

Bilindiği gibi Narenciye önce BATEM’e verilmişti. Tarımsal araştırmalar için.

Burhanettin Onat ile Kırcami arasındaki Demircikara mevkiindeki bu dev bahçe, birkaç ay önce yangından mal kaçırırcasına Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce Hazine’den alınıp Hamidiye Vakfı’na verilmişti.

Bu vakfın tarımla hiç alakası yok.

Vakıf öğrenciler için yurt, okul ve bazı kurumlar için lojman yapmakla tanınıyor.

Antalya’nın akciğeri olan Narenciye Bahçemize hançer sokarcasına beton yapma ihtimali çok yüksek.

Bilindiği gibi Antalya’daki STK’ların birleşmesiyle oluşturulan Eşgüdüm Kurulu burada açıklama yapmak istemiş, önce buraya sokulmamıştı. Sonra yeniden karar alıp Narenciye Bahçesi’nde basın açıklaması yaptı ve “Narenciyenin tarım amaçlı kullanılması gerektiğini” savunarak betonlaşmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Narenciye’nin Hamidiye Vakfı’na verilmesi olayını CHP Milletvekili Cavit Arı gündeme taşımıştı.

Narenciye’de bölüm başkanı olan abisi Nuri Arı’nın da başını yedi bu açıklama. Nuri Arı, bölüm başkanlığından alınıp, düz mühendisliğe döndürüldü.

Ne yapılırsa yapılsın, Narenciye yağmalatılmamalı, betonlaşmasına izin verilmemelidir.

Ve Narenciye kesinlikle gündemde tutulmalıdır.

Narenciye’nin şu anki işleticisi BATEM’dir. Batem Müdürü Abdullah Tuzlu da Narenciye için gündem oluşturulması gerektiğini düşünüyor. Ancak AK Parti yönetimlerinden çekindiği için sesini çıkaramıyor.

BATEM’in bağlı olduğu TAGEM’in Genel Müdürü Özkan Kayacan da Antalya ziyaretinde personeline Narenciye’nin vakıftan alınması için çalışma yürüttüklerini belirtirken, “Narenciye bahçesi ne kadar çok gündemde kalır ise o kadar çok yeniden BATEM’e kazandırma şansımız artar…” diyor.

Yetkililer elbette bu düşüncelerini yüksek sesle kamuoyuna yansıtmaktan çekiniyor.

Narenciye bahçemizin Hamidiye Vakfı’nda kalmasına yöneticileri de razı değil. Ve STK’ların Narenciye’ye sahip çıkması ve gündemde tutması için dua ediyorlar.

Ben de diyorum ki, “Narenciye Antalya’nındır ve Antalyalının kalmalıdır. Bu noktada her fırsatta Narenciye Bahçemizi istemeliyiz ve yeniden tarımsal araştırmalar yapılması amacıyla BATEM’e devredilmesi konusunda direnmeliyiz ve bu direncimizi de en üst seviyeden yetkililere, yöneticilere duyurmalıyız. Pasif kalır ise Narenciye elimizden gidecek. Haydi, Narenciye Bahçemizi korumak adına el ele mücadeleye…”

MAKALE YORUMLARI
Sizde Yorum Ekleyin
Ahmet DÖKDÖK
Ahmet DÖKDÖK
Marko Paşa
antalyasesgazetesi@gmail.com
POPÜLER
SÜPERLİG PUAN DURUMU